Premiärdatum för The Nightingale

Efter succén med The Babadook är Jennifer Kent tillbaka med den våldsamma thrillern The Nightingale.

När The Babadook kom överraskade den tidigare skådespelerskan Jennifer Kent många med hur rå och skrämmande den var. När den australiensiska filmskaparen nu åter är aktuell är det inte med en skräckfilm, utan med en rå och utlämnande thriller.

Handling

Filmen utspelar sig år 1825 och handlar om en kvinnlig irländsk fånge som är på jakt efter en brittisk officer, för att kunna hämnas det våldsdåd han utsatt hennes familj för. På sin väg genom den Tasmanska vildmarken stöter hon på ytterligare en person med ett våldsamt och traumatiskt förflutet, som bestämmer sig för att följa med henne.

I huvudrollerna ser vi Aisling Franciosi som den hämnlystna Clare samt Baykali Ganambarr, Damon Herriman och Sam Claflin.

Mottagande

Kent har med The Nightingale väckt mycket debatt under dess visningar på filmfestivaler — däribland Sundance, Adelaide och Venedig — eftersom den ska vara både mycket våldsam och grafisk; vissa säger att det är oförsvarligt mycket våld i filmen.

Biopremiär

The Nightingale har svensk biopremiär den 2 augusti 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln