Nu kommer en ny Super Mario-film

Världens mest älskade rörmokare får snart en ny långfilm; nästa år är det dags för Super Mario Bros. Filmen!

Den filmstudio som har fått jobbet att göra Super Mario Bros. Filmen är ingen mindre än Illumination, som med storsuccéerna Dumma mej, Husdjurs hemliga liv och Minioner i bagaget på riktigt har utmanat Hollywoods större studios som DreamWorks (Draktränaren) och Blue Sky (Ice Age).

Nu är det alltså dags för ett av världens största varumärken, och om några kan lyckas fånga den magiska känslan från spelen är det just Illumination, som verkligen skapat unika världar och filmer som uppskattas av både barn och vuxna på samma gång.

Misslyckade försök

Förhoppningsvis är vi en väldigt begränsad skara som kommer ihåg de tidigare försöken att göra en Super Mario-film — minst sagt var de inte direkt så lyckade som man kanske hade hoppats.

En av de största frågorna var varför de små Goomba-figurerna var fullstora soldater med små huvuden, något som har orsakat huvudbry för många tittare genom åren.

Goomba i den gamla filmen Super Mario Bros.

Vad som ledde till att man gjorde så konstiga kreativa beslut vet jag inte, men jag hoppas Nintendo har lärt sig sin läxa...

Berömda röster

I rösterna som de älskade karaktärerna kommer vi höra Anya Taylor-Joy som prinsessan Peach, Chris Pratt som Mario själv, Charlie Day som Luigi, Jack Black som Bowser, Keegan-Michael Key som Toad och Seth Rogen som Donkey Kong.

Varför man inte anlitat Charles Martinet för att göra rösten som Mario — han som spelat in rösten till karaktären i spelen genom åren — övergår mitt förstånd, men kanske kan Chris Pratt göra det till något bra på egen hand?

Premiär nästa år

Super Mario Bros. Filmen har premiär på bio under 2022; något exakt datum finns inte ännu.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln