Det kommer en ny Matrix -film

Det kommer en ny "Matrix"-film.

I år är det 20 år sedan Matrix gick upp på biograferna och fick alla att undra om vi kanske inte ovetandes bara är ett gäng batterier egentligen. Fyra år senare kom de båda uppföljarna, Matrix Reloaded och Matrix Revolutions med några månaders mellanrum.

Där trodde alla att sagan om Neo var slut, men nu har alltså Warner Bros. och Village Roadshow utannonserat en fjärde film i serien.

Det meddelas vidare att Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss är ombord för att återvända till sina roller som Neo och Trinity. Något förvånande kanske med tanke på deras öden i Matrix Revolutions.

Lana Wachowski, som skrev och regisserade de tidigare tre Matrix-filmerna tillsammans med sin syster Lilly, kommer regissera även denna fjärde film. Lana skriver även manus, tillsammans med Aleksandar Hemon och David Mitchell.

The Matrix Resurrections har inget planerat premiärdatum än, men produktionen är tänkt att börja under nästa år.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln