Ny trailer till 1917

1917 drar oss tillbaka till första världskriget, där två män kämpar för att rädda över tusen soldater från ett bakhåll.

Superduon bakom Skyfall — regissören Sam Mendes och fotografen Roger Deakins — är tillbaka med vad som ser ut som årtiondets krigsfilm; här är den nya trailern till 1917.

Handling

Under första världskriget inser britterna att deras trupper är på väg in i ett tyskt bakhåll, och ger därför två soldater — sergeant Schofield (MacKay) och en yngre soldat (Chapman) — uppdraget att ta sig bakom tyskarnas linjer, för att varna och rädda livet på över 1600 brittiska soldater.

Medverkande

Huvudrollerna som de två soldaterna spelas av George MacKay och Dean-Charles Chapman. Utöver dem ser vi en drös med bra skådespelare, däribland Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden och Andrew Scott.

Sam Mendes har regisserat filmen samt skrivit manus tillsammans med Krysty Wilson-Cairns. Filmfotografen Roger Deakins gör sin vanliga verklighetstrogna stil, och det ser verkligen riktigt bra ut. Thomas Newman, som även han jobbade på Skyfall, har skrivit musiken till filmen.

Trailer

Den nya trailern till 1917, som släpptes i natt, kan ni se här nedanför:

Den här trailern ser faktiskt fruktansvärt bra ut på alla sätt och vis — utom kanske möjligen mustaschen som krupit upp i ansiktet på Benedict Cumberbatch utan att någon märkte det.

Oavsett vilket kan det här onekligen bli en riktigt bra film — kanske till och med den bästa krigsfilmen sedan Rädda menige Ryan? Det får framtiden utvisa, så klart.

Premiär

1917 har inget datum för en svensk biopremiär ännu, men börjar visas i USA den 25 december 2019. Förhoppningsvis får vi svenskar njuta av den vid ungefär samma tid.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln