En första trailer till nya Lejonkungen

25 år efter premiären av den animerade klassikern Lejonkungen återvänder Simba till vita duken.

Disney började för några år sedan att återuppliva sina mest klassiska filmer till moderna, CGI-berikade varianter. Först ut var Djungelboken av Jon Favreau, tätt följd av Skönheten och odjuret av Bill Condon, och nu är det alltså dags för Lejonkungen — återigen med Favreau bakom rodret.

Men det slutar inte där — faktum är att Disney har planerat in tre ytterligare nyinspelningar bara under 2019. Innan vi besöker Lejonklippan har nämligen Dumbo (Tim Burton) premiär i mars och Aladdin (Guy Ritchie) premiär i maj. Innan 2019 är över kommer dessutom Lady och Lufsen med Charlie Bean som regissör.

Lejonkungen

Även om de andra filmerna har haft tydliga likheter med sina original ska Lejonkungen vara en "klipp för klipp"-kopia av originalet från 1994; tanken är att den bara ska kännas som en moderniserad version, och inte nödvändigtvis som en ny film. Att låta filmen vara intakt tycker jag låter som en helt okej idé — frågan är bara hur väl skådespelarna passar in med sina röster.

Tyvärr har det dock börjat ryktas om att en av de bättre sångerna från originalet — Be Prepared (Var Beredd med Rikard Wolff) — helt strukits ur manuset för att man ansåg den vara för provocerande. Jag vet inte riktigt hur de resonerade när de kom fram till det, men det känns tyvärr inte som rätt beslut — men det återstår att se, så klart.

Teaser-trailer

Vi har nu publicerat den första titten på nya Lejonkungen på vår YouTube-kanal. Du kan se den här:

Jag tvivlar inte en sekund på att Disney kan leverera trovärdiga animerade djur — frågan är snarare om de lyckas fånga magin och hur "äkta" originalet kändes (och fortfarande känns) när allt piffas upp.

Biopremiär

Lejonkungen har svensk biopremiär den 17 juli 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln