Obi-Wan Kenobi får en egen serie

Ewan McGregor återvänder som jedimästaren.

Ända sedan Disney och Lucasfilm började med sina antologifilmer i Star Wars-universumet (Rogue One och Solo: A Star Wars Story) så har det ryktats - eller kanske snarare hoppats från fansens sida - om en film med fokus på den populäre jedimästaren Obi-Wan Kenobi.

Det blev det aldrig något av, men nu har Disney och Lucasfilm avslöjat att det istället blir en serie! Det var under Disneys fanclubs mässa D23 Expo som Lucasfilms Kathleen Kennedy tog emot Ewan McGregor på scenen och avslöjade att han skulle återvända till rollen han spelade i alla tre prequelfilmerna i Skywalkersagan.

Serien ska utspela sig åtta år efter Star Wars: Episod III – Mörkrets hämnd, där vi senast såg jedimästaren när han lämnade ifrån sig en nyfödd Luke Skywalker till Darth Vaders mammas mans son och flickvän. Manus till serien ska redan vara färdigskrivna och de räknar med att börja filma under nästa år.

Mer information än så har vi inte fått än, faktiskt inte ens en titel på serien. Men att den är på gång, och att Ewan McGregor ska spela huvudrollen, är nog tillräckligt för att glädja de flesta Star Wars-fans för tillfället.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln