På bio i december 2017

En av årets största biomånader närmar sig. Här är filmerna vi helst vill se!

De flesta stora filmstudios siktar in sig på två perioder när de planerar sina större filmer — sommarmånaderna med start i maj samt vintermånaderna med start i november.

Nedan hittar du våra favoritfilmer inför december 2017.

1. Star Wars: The Last Jedi

En ganska förutsägbar etta är nästa "riktiga" Star Wars-film, Star Wars: The Last Jedi, regisserad av Rian Johnson.

Förhoppningsvis får vi reda på mer om hur hela den nya Star Wars-historien hänger ihop, och med tanke på att Johnson redan innan premiären fått klartecken att lansera en egen Star Wars-trilogi vet nog Disney själva precis hur bra filmen är.

I uppföljaren till Star Wars: The Force Awakens ser vi Daisy Ridley, Mark Hamill, Oscar Isaac, Adam Driver, John Boyega och den nu avlidna Carrie Fisher i huvudrollerna.

Star Wars: The Last Jedi har svensk biopremiär den 13 december.

2. Wonder Wheel

Den nya filmen från kultregissören Woody Allen är Wonder Wheel, ett drama som handlar om en medelålders pariserhjuloperatör och hans fru i 1950-talets USA.

I huvudrollerna ser vi Justin Timberlake, Kate Winslet, Juno Temple och Jim Belushi.

Wonder Wheel har svensk biopremiär den 22 december.

3. Call Me by Your Name

Call Me by Your Name är en filmatisering av boken med samma namn, som utspelar sig i Italien 1983 när en 17-årig pojke förälskar sig i sin pappas manliga forskningsassistent.

De båda männen spelas av Armie Hammer och Timothée Chalamet, och filmen regisseras av Luca Guadagnino som tidigare regisserat A Bigger Splash.

Call Me by Your Name har svensk biopremiär den 22 december.

4. The Greatest Showman

The Greatest Showman är en musikal inspirerad av cirkusdirektören och underhållningsvisionären P.T. Barnum av debuterande regissören Michael Gracey. Här bjuds vi på klassiska cirkusnummer som skäggiga damen och akrobater.

P.T. Barnum själv spelas av Hugh Jackman, och runt omkring sig har han bland annat Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya och svenska Rebecca Ferguson.

The Greatest Showman har svensk biopremiär den 25 december.

5. Tjuren Ferdinand

Den populära klassiska sagan om den snälla tjuren är tillbaka i ny och fräsch CGI-tappning. Bakom rodret finner vi regissören Carlos Saldanha, som tidigare gett oss Robotar samt Ice Age- och Rio-filmerna.

Att göra om klassiska Disneyfilmer verkar helt klart på tapeten just nu — förra året fick vi Djungelboken, nu släpps Tjuren Ferdinand och 2019 kommer Lejonkungen. Även om jag tycker det är synd att de inte kan göra originella filmer tycker barnen det är roligt att filmerna ser ut som de är vana vid.

Rösterna i filmen görs av John Cena, Kate McKinnon, Bobby Cannavale, David Tennant och Gina Rodriguez.

Tjuren Ferdinand har svensk biopremiär den 22 december.

6. Jumanji: Welcome to the Jungle

22 år har gått sedan Robin Williams sprang runt med Kirsten Dunst och Bradley Pierce i Jumanji, bland lejon, apor, elefanter och andra djungeldjur. Nu rebootas även denna film och ges en modern touch.

I rollerna ser vi Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart och Karen Gillan. Nytt sedan sist verkar primärt röra sig om att kvinnliga karaktärer inte kan ha tillräckligt med kläder på sig — en ganska stor skillnad från det oskyldiga originalet från 1995.

Utöver det handlar det inte längre om ett brädspel utan istället ett TV-spel som några barn sugs in i och får styra huvudkaraktärerna som avatarer.

Jumanji: Welcome to the Jungle har svensk biopremiär den 22 december.

Biobiljetter

Samtliga filmer ovan kommer gå att se hos SF Bio — besök dem för att boka eller köpa biljetter.

De flesta biljettsläpp sker på onsdagen veckan innan premiärdatum, förutom biljetterna till Star Wars: The Last Jedi som sedan länge är släppta.

Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln