Trailer till Palm Springs

Allt är inte underbart i soliga Palm Springs — speciellt inte när samma dag upprepar sig om och om igen.

Filmkonceptet där dagar upprepar sig gång på gång, och karaktärerna behöver ta sig ur det på ett eller annat sätt, är en stor favorit hos mig. Efter klassikern Måndag hela veckan har det kommit ett gäng filmer som spinner vidare på samma idé, däribland skräckkomedin Happy Death Day — och nu är det dags igen i Palm Springs.

Handling

När Sarah (Milioti) är bortrest upptäcker hon plötsligt att hon befinner sig i en tidsloop, där samma dag upprepar sig om och om igen. När hon får panik över det stöter hon på Nyles (Samberg), som även han verkar befinna sig i samma tidsloop — och som dessutom verkar ha varit fast där betydligt längre.

Tillsammans ska de nu komma på ett sätt att bryta den upprepande dagen och på så sätt komma vidare i sina respektive liv.

Trailer

Ni kan se trailern till Palm Springs från Hulu här nedanför:

Jag tycker upplägget verkar lovande, och att ha någon att prata med inuti tidsloopen ger definitivt manuset några fler möjligheter. Hur bra de lyckas landa detta i filmen återstår så klart att se, men jag har förhoppningar om att de ska lyckas bra.

Medverkande

Förutom huvudrollerna, som spelas av Andy Samberg (Popstar: Never Stop Never Stopping) och Cristin Milioti (The Wolf of Wall Street), ser vi även J.K. Simmons (Whiplash) i en större roll i filmen.

Manus är skrivet av Andy Siara och filmen är regisserad av Max Barbakow, som med Palm Springs debuterar som långfilmsregissör.

Premiär

Filmen visades på Sundance filmfestival den 26 januari 2020, och börjar visas på amerikanska Hulu den 10 juli 2020. För oss i Sverige är det ännu inte klart när filmen släpps, men antagligen får vi vänta på att den släpps på blu-ray för att hyra eller köpa den framöver.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln