Patrick Stewart återvänder som Picard

Knappt har dammet lagt sig efter första säsongen av Star Trek: Discovery innan det är dags för ännu en ny serie i Star Trek-universumet.

Patrick Stewarts mest ikoniska roll är utan tvekan som kapten Jean-Luc Picard i Star Trek, även om en del kanske bäst känner igen honom från de två tusen X-Men-filmer han varit med i hittills som mutanternas ”pappa”, Professor Charles Xavier.

Kanalen CBS meddelar nu att förhandlingarna är klara för en ny Star Trek-serie, och att man dessutom lyckats få med just Patrick Stewart på tåget. Man säger även att serien kommer handla om Picards liv sedan Star Trek: The Next Generation, så för en gångs skull verkar det inte röra sig om en reboot.

Som ett smakprov har kanalen dessutom beställt en fyra delars miniserie, kallad Star Trek: Short Treks, där man inför premiären av den nya serien — som fortfarande inte har något namn bekräftat — kommer att utforska karaktärer och den nya världen i Star Trek-sagan.

Miniserien har premiär på CBS under hösten 2018, och under våren 2019 börjar den ”riktiga” serien.

Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln