Peaky Blinders blir film

Succéserien Peaky Blinders kommer att avslutas med en fullängdsfilm, bekräftar nu seriens skapare Steven Knight.

I serien Peaky Blinders har vi sedan 2013 fått följa gangsterbossen Tommy Shelby (Murphy) och hans gäng Peaky Blinders, som erövrar Londons gator med sina råa metoder, i början av 1900-talet.

Framför allt Cillian Murphy (Batman Begins, Dunkirk) har gjort ett enormt bra jobb som gängets ledare — en roll som är brutal på många sätt och som bidragit till seriens unika stil. Utöver honom finns även Helen McCrory, Sophie Rundle och Anya Taylor-Joy genom serien.

Avslutas med film

På grund av covid-restriktioner och svårigheter att fortsätta spela in serien så som de gjort hittills har serieskaparen Steven Knight nu beslutat att de ska avsluta serien med en långfilm. Han menar även att detta alltid var planen — alltså att ge serien en film som avslutning — men att det påskyndats lite av pandemin.

När filmen kommer att bli klar är än så länge för tidigt att säga, men i allra bästa fall kan vi få se den under 2022 — och mer troligt är kanske framåt 2023.

Se på Netflix

De säsonger som hittills spelats in av Peaky Blinders finns att se på Netflix. Om du inte har sett serien kan du se en trailer för den första säsongen här:


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln