Premiärdatum för nya Ringen-serien avslöjat

Amazon berättar hur länge vi måste vänta på deras påkostade serie och bjuder på en första bild.

Det har länge varit, och är väl egentligen fortfarande, väldigt tyst om Amazons galet stora satsning på en serie som utspelar sig i samma värld som Härskarringen- och Hobbit-trilogin. Nu har vi dock fått en liten, men vital, bit information, nämligen seriens premiärdatum.

Serien har fortfarande inte fått ett officiellt namn utan kallas av Amazon bara för The Lord of the Rings tv-serien och kommer på premiärdagen att släppas i över 240 länder samtidigt.

Amazon skyr inga kostnader och rapporteras ha lagt ungefär 465 miljoner dollar enbart på den första säsongen, vilket gör att serien redan dubbats till världens dyraste serie någonsin.

Baserad på J.R.R. Tolkiens verk utspelar sig den här serien dock flera tusen år innan filmerna och handlingen är än så länge lika oannonserad som seriens namn. En sak vet vi dock, och det är att flera avsnitt regisseras av svenska Charlotte Brändström.

Datumet att ringa in i kalendern ligger dock en bra bit in i framtiden. Första avsnittet släpps nämligen på Amazon Prime Video den 2 september 2022. Ja, ni läste rätt. Trots att seriens första säsong nu är färdiginspelad dröjer det över ett år innan den får premiär.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Artikeln har en kommentar:

  1. Fredrik Lagnetoft
    Fredrik Lagnetoft4 augusti 2021

    Spännande! Hoppas verkligen de lyckas med serien, vore kul med mer Ringen-material!

Kommentera den här artikeln