Se dokumentären om Robin Williams

Ta en titt på dokumentären om en av vår tids största komiker — den nu avlidna Robin Williams.

När komikern Robin Williams tragiskt avled 2014 var det många som påverkades — och många kanske mer än de trodde. Många av oss hade växt upp med flera av hans berömda filmer, där han ofta gjorde roller som ingen annan egentligen hade kunnat klara av.

Eller vad sägs om Döda poeters sällskap, August Rush, rollen som Anden i Aladdin, Hook, Välkommen Mrs. Doubtfire, Jumanji, Will Hunting, Insomnia och Natt på museet — både dramafilmer och komedier där Williams visade oss att han inte var som sina skådespelarkollegor; han hade det lilla extra.

Dokumentär om demens

Eftersom det snabbt blev känt att hans död var ett självmord började det cirkulera rykten om vad som hade lett dit — var det ekonomiska skulder, psykisk sjukdom eller något annat som låg bakom? Det visade sig efter obduktionen att han led av Lewykroppsdemens, vilket innebär att både hans kropp och sinne sakta men säkert bryts ner, en sjukdom som till slut fick honom att ta sitt eget liv.

Dokumentären handlar om just det — hur en av våra största komiker påverkades av demenssjukdomen, och hur vi behöver lära oss om både varandra och om sjukdomen i stort.

Medverkande

Filmen är regisserad av Tylor Norwood, som också har skrivit manuset tillsammans med Scott Fitzloff. Musiken är komponerad av Aaron Drake.

Trailer

Ni kan se trailern till dokumentären här:

Jag tycker att det ser ut som en välgjord och hedrande dokumentär som är både viktig och intressant — och eftersom den handlar om just Robin Williams behöver jag verkligen se den.

Se på TV4

Dokumentären finns att se gratis på TV4 Play. Vill du se den utan reklam kan du testa CMORE gratis i två veckor, där även utbudet från TV4 finns.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln