Trailer till skräckfilmen Run

Filmskaparduon Sev Ohanian och Aneesh Chaganty är tillbaka efter framgångarna med den nyskapande thrillern Searching; här är första titten på skräckfilmen Run.

Handling

Allting är inte som det verkar mellan mamma Diane (Paulson) och dotter Chloe (Allen), när dottern börjar ifrågasätta sin mammas beteende och vad de egentligen har för band sinsemellan. Stämmer det som hennes mamma har berättat för henne, eller är hela hennes liv en lögn?

Medverkande

De två huvudrollerna spelas av debuterande skådespelerskan Kiera Allen samt Sarah Paulson från bland annat Glass och The Goldfinch.

Manuset är skrivet av Sev Ohanian och Aneesh Chaganty samt regisserad av Chaganty. Musiken är skriven av filmkompositören Torin Borrowdale och bakom kameran hittar vi den kvinnliga filmfotografen Hillary Spera.

Trailer

Produktionsbolaget Lionsgate har lagt upp trailern på sin YouTube-kanal, som ni kan se här nedanför:

Det är lite diffust exakt vad den handlar om, men trailern hintar om en hel del olika hemligheter mellan mor och dotter. Jag hoppas — som vanligt — att filmen är riktigt mörk, och med tanke på vilka som gjort den hoppas jag att framför allt manuset är riktigt bra.

Förra filmen en succé

Searching, den förra filmen från Sev Ohanian och Aneesh Chaganty, handlade om en ensamstående pappa vars dotter försvinner, och utspelar sig helt och hållet genom att man får se dator- och telefonskärmar. Det låter ganska märkligt när man hör det, men så snart man ser filmen inser man att det faktiskt blir riktigt spännande, och inte så stelt som man kan tro.

Filmen fick ett väldigt positivt mottagande med bra omdömen, och vill du veta mer om den finns vår egen recension att läsa.

Svensk biopremiär

Det finns ännu inget datum spikat för filmens premiär i Sverige, men eftersom den har premiär den 8 maj 2020 i USA borde vi svenskar kunna se den i biografer i maj eller juni. Vi meddelar så klart er läsare så snart vi får ett officiellt premiärdatum.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln