Sagan om Ringen tillbaka på bio nästa år

Peter Jacksons episka filmtrilogi snart på vita duken igen.

Det har nu gått 21 år sedan den första delen i Peter Jacksons trilogi om Härskarringen, Sagan om ringen: Härskarringen, hade premiär på bio. Den skulle ett år senare följas av Sagan om de två tornen för att ytterligare ett år senare avslutas med Sagan om konungens återkomst.

Oavsett om du inte var tillräckligt gammal för att se dem på bio när det begav sig eller om du helt enkelt vill uppleva magin på stor duk igen så har du nu chansen när Filmstaden visar de förlängda versionerna av alla tre filmerna. Ja, de förlängda versionerna.

Sagan om ringen: Härskarringen

Hoben Frodo ärver en magisk ring som visar sig vara den onde Saurons förlorade ring. Ringen har onda krafter som Sauron behöver för att förslava hela Midgård. Det finns bara ett sätta att stoppa ondskan – att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet sällskap om nio utvalda ger sig iväg på ett minst sagt farligt uppdrag.

Den förlängda versionen som visas klockar in på 3 timmar och 38 minuter och har nypremiär 10 januari 2023.

Sagan om de två tornen

Brödraskapet har splittrats, men målet är fortfarande att förstöra Härskarringen. Frodo och Sam anlitar en motvillig Gollum som guide för att finna vägen till Mordor. Samtidigt måste de som återstår av brödraskapet tillsammans med människor och andra varelser förbereda sig för strid när Sarumans hänsynslösa armé närmar sig för att förgöra de fria folken i Midgård.

Den förlängda versionen som visas klockar in på 3 timmar och 45 minuter och har nypremiär 7 februari 2023.

Sagan om konungens återkomst

Den avslutande och mångfaldigt Oscarsbelönade delen. Allt dras till sin spets när Aragorn återvänder till Gondor för att leda sitt folk i ett avgörande slag mot ondskans makter, och i Mordor närmar sig Sam och Frodo Domedagsberget i sitt försök att förstöra den mäktiga härskarringen och för alltid utplåna den ondskefulla Sauron.

Den förlängda versionen som visas klockar in på 4 timmar och 12 minuter och har nypremiär 7 mars 2023.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln