SF Bio blir Filmstaden

Nytt namn och ny logga för Sveriges största biografkedja.

Nu byter SF Bio namn och klipper banden till SF helt — detta efter att ha blivit uppköpta av AMC Theatres tidigare i år.

Byter till ett bekant namn

SF Bio har under åren döpt de flesta av sina biografer till just Filmstaden, så det faller sig ganska naturligt att helt enkelt slopa "SF Bio" och bara lämna kvar Filmstaden innan varje biografs namn.

SF Bio skriver följande:

Nu är det dags att lyfta fram varumärket Filmstaden – symboliserat av ett ”F” - i stället för ”SF”. Vi förtydligar därmed att vi går in i nästa hundra år med ett redan känt namn på företaget och med en ny logotype.

Synd bara att logotypen är så fruktansvärt anonym — inte alls samma känsla av klass som den tidigare SF Bio-logotypen.

Man kommer inte att påbörja byten av skyltar och logotyper förrän under hösten 2018, då Filmstaden Helsingborg planeras att invigas.

Uppköpta av AMC Theatres

Hela Nordic Cinema Group — som äger biografer i både Sverige, Norge, Finland och Baltikum — blev uppköpt av AMC Theatres i mars i år för 5,8 miljarder kronor. För Sveriges del innebär detta att SF Bio med sina 37 biografer alla såldes.

Läs mer

Den som vill läsa mer om namnbytet kan läsa pressmeddelandet från SF Bio.

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Artikeln har två kommentarer:

  1. Björn Långström
    Björn Långström4 december 2017

    Helt sinnessjukt ful logga. Gjord i MS Paint av en prao-elev? Bioklubben bytte ju precis namn till just SF Bio; kommer den också byta namn (igen)?

  2. Fredrik Lagnetoft
    Fredrik Lagnetoft4 december 2017

    Ja, en märkligt ful logga faktiskt. Hoppas de inser det innan de börjar byta ut dem fysiskt, på byggnader och i broschyrer...

Kommentera den här artikeln