Snart är Westworld tillbaka

Succéserien med bl.a. Sir Anthony Hopkins och Ed Harris i huvudrollerna återvänder med en andra säsong.

År 2016 hade HBO:s science fiction-/western-serie Westworld premiär. Serien, som baseras på filmen från 1973 med samma namn, handlar om ett par forskare som lyckas med att framställa en artificiell intelligens. För att profitera på denna AI har en nöjespark med människoliknande robotar skapats, där människor — efter att ha betalat en ansenlig summa i inträde — får göra precis vad de vill.

Serieskapare, manusförfattare och regissör till några av de bästa avsnitten från säsong 1 är Jonathan Nolan, mest känd för sina samarbeten med storebror Christopher Nolan.

Den första säsongen bjöd på en väldigt imponerande rollista med stora namn som t.ex. Evan Rachel Wood, Sir Anthony Hopkins, Ed Harris, Jeffrey Wright, Thandiwe Newton och James Marsden. Även om många av dessa följer med i säsong 2 är det naturligt att vissa inte dyker upp igen — ganska logiskt, med tanke på hur serien utvecklas.

Utan att avslöja något kan vi iallafall avslöjas att vi hittar två svenskar bland de nya ansiktena — Gustaf Skarsgård och Fares Fares.

Trailer för säsong 2

Nu har HBO släppt trailern för seriens andra säsong, vilken ser lovande ut - ni hittar den här nedanför.

Säsong 2 av Westworld har premiär den 22 april, och därefter får vi ett avsnitt i veckan.

Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln