Sonic-filmen dras tillbaka - och görs om

Kommer animatörerna hinna göra Sonic-fansen nöjda innan premiären?

Efter att ha fått extremt mycket negativ feedback sedan släppet av den första trailern har nu regissören, SEGA och filmstudion beslutat att ta tillbaka filmen — och göra om karaktären helt.

Anade oråd

Från allra första postern upptäckte Sonic-fansen att något inte stämda med karaktärens design, och trots att den nästan var helt svart gick det att hitta konturerna och därmed karaktärens proportioner — som inte stämde med hur Sonic borde se ut.

När sedan den första trailern kom besannades mardrömmen; Sonic i den nya live action-filmen Sonic the Hedgehog såg inte överhuvudtaget ut som han gjorde i de klassiska TV-spelen.

Design från fans

På Twitter började då kreativa fans lägga upp sina egna designjusteringar, där en efter en visade på att relativt enkla justeringar gjorde att man återigen kände igen karaktären.

Ovan är ett exempel på ett fans omarbetning av karaktären Sonic, från filmens lemur-monster till något som faktiskt är likt originalkaraktären från spelen.

Som ni ser krävs det egentligen inte speciellt mycket — större ögon i rätt stil, större öron, avlång nos och större händer. Till det kommer även större fötter och mindre kropp, men ni förstår idén.

Tas tillbaka

Så kom därefter ett meddelande från filmens regissör Jeff Fowler där han tackar för all feedback — även om majoriteten var negativ — men också att de tar till sig detta och faktiskt drar tillbaka filmen för att justera karaktären till något som faktiskt stämmer överens med vad fansen vant sig att se över åren.

Förhoppningen är dock att slippa skjuta fram filmens premiärdatum, så nu är det otroligt snabba ryck som gäller; planerad premiär är nämligen den 22 november 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln