Sonic har fått ett nytt utseende

När den första trailern till Sonic the Hedgehog lanserades exploderade internet — ingen kände igen världens snabbaste igelkott, men i den nya trailern har han ett helt nytt utseende.

Trenden att göra filmer av kända TV-spel börjar se samma uppsving som superhjälte, efter Tomb Raider med Alicia Vikander i huvudrollen — som dessutom återkommer i uppföljaren Tomb Raider 2 — får vi både actionäventyret Uncharted och nu sagan om den övernaturligt snabba blå igelkotten i Sonic the Hedgehog.

Medverkande

I filmen, som blandar animering med vanlig film ("live action"), hör vi Ben Schwartz (Runner Runner) som rösten till huvudkaraktären Sonic, och sedan syns James Marsden som människan Tom Wachowski, som hittar Sonic, och Jim Carrey som ärkeskurken Dr. Ivo Robotnik.

Den som spelat TV-spelen vet att Sonic springer snabbt, samlar ringar och kan teleporteras av ringar till olika världar. Han har ett gäng vänner som, även om de inte syns i trailern, dyker upp i spelet lite då och då — så jag skulle inte få en chock om de dyker upp även i filmen.

Vidare har Jeff Fowler — som debuterar i rollen — regisserat filmen, Tom Holkenborg (Alita: Battle Angel, Terminator: Dark Fate) har skrivit musiken och Stephen F. Windon (Star Trek Beyond, Fast & Furious 8) har skött ljus och kamera.

Ny trailer

Paramount har lagt upp en ny trailer med Sonics nya utseende, som ni kan se här nedanför:

Kort sagt kan vi säga att den nya designen ser oändligt mycket bättre ut än det konstiga hafsverk som studion visade upp i den första trailern, och som fick hela internet upprörda.

Det känns nästan som att de la upp en dålig trailer med flit från början, för att få all den extra publicitet de får nu — både på YouTube, hos oss och på diverse forum på internet skriver vi lite extra om den här filmen, just för att det verkar som att studion lyssnade på sina fans.

Hur som helst. De har verkligen lyckats fånga hela känslan i Sonic, och då menar jag inte bara karaktären, utan även världen i sig. Nu hoppas jag bara att berättelsen är något att hänga i julgranen, även om det kanske inte brukar vara de här filmernas styrka.

Svensk biopremiär

Sonic the Hedgehog börjar visas på svenska biografer den 14 februari 2020.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln