Trailer till Sound of Metal

Ta en titt på trailern till kommande Sound of Metal om en trummis som blir av med hörseln.

Handling

I Sound of Metal får vi följa metaltrummisen Ruben (Ahmed) som skadar sin hörsel och blir döv, något han inte står ut med — för vem är en musiker som är döv? Genom stödgrupper, terapi och ingrepp försöker han både acceptera situationen och försöka få tillbaka sin hörsel.

Medverkande

Huvudrollen som trummisen Ruben spelas av Riz Ahmed (Rogue One, Venom) och hans flickvän Lou spelas av Olivia Cooke (Me and Earl and the Dying Girl, Thoroughbreds). I birollerna ser vi bland annat Lauren Ridloff, Chris Perfetti och Mathieu Amalric.

Filmen är regisserad av Darius Marder, som har skrivit manuset tillsammans med Abraham Marder efter en idé av Derek Cianfrance. Musiken till filmen — även om den stundtals är helt tyst — är skriven av Nicolas Becker och Abraham Marder. Fotograf är Daniël Bouquet.

Trailer

Trailern till Sound of Metal kan ni se här:

Jag tycker faktiskt att det ser ut som ett riktigt intressant drama — det är inte speciellt ofta man får uppleva hur det är att vara döv, och speciellt inte hur det är att successivt bli av med hörseln. En skrämmande tanke för oss som tar hörseln för givet.

Riz Ahmed var dessutom riktigt bra i exempelvis serien The Night Of, så jag tror han kan göra något riktigt bra av den här rollen.

Premiär

Sound of Metal börjar visas på Amazon Prime Video den 4 december 2020.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln