Spider-Man försvinner från MCU

Sony och Marvel inte överens.

Marvel har inte alltid varit den maktfaktor i Hollywood som de är idag. Innan de bestämde sig för att ta ett krafttag och skapa sina filmer som utspelar sig i Marvel Cinematic Universe (MCU) så sålde de filmrättigheterna till diverse karaktärer till olika företag. Exempelvis har ju Fox rättigheterna till X-Men och Sony har rättigheterna till Spider-Man och Venom.

Numera har ju Disney köpt upp både Marvel och Fox, så de rättigheterna är åter under samma tak. Men Sony har fortfarande rättigheterna till Spider-Man. Genom en överenskommelse mellan Sony och Marvel Studios har dock Spider-Man kunnat figurera i inte mindre än fem filmer i MCU; två egenbetitlade (Spider-Man: Homecoming och Spider-Man: Far From Home) och tre gemensamt med resten av Hämnarna (Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War och Avengers: Endgame).

Tanken, eller åtminstone förhoppningen, var säkerligen att fortsätta samarbetet och därmed kunna ha kvar Spider-Man i det filmuniversum som han numera blivit en ganska central gestalt i, men så blir nu alltså inte fallet.

Både Sony och Marvel Studios har bekräftat att de inte längre kommer att samarbeta gällande karaktären Spider-Man och att han inte kommer att figurera i MCU längre. Sony ar dock meddelat att de kommande Spider-Man-filmerna kommer att bygga vidare på vad som redan har hänt med karaktären i de fem filmer som gjorts. Exakt hur det kommer fungera återstår att se. I och med att samarbetet är avbrutet så kommer ju inga karaktärer från MCU att vara med i Sonys filmer. Det betyder ingen Nick Fury, ingen Maria Hill, ingen Happy Hogan, ingen... ingen alls.

Med tanke på hur stor inverkan övriga karaktärer har haft på Spider-Man så ska det bli intressant att se hur Sony ska lyckas bygga vidare på samma berättelse, men helt ignorera alla andra karaktärer. Vi får vänta och se vad de kokar ihop helt enkelt!


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln