Star Wars-attraktionen på Disneyland slutsåld - på två timmar

Som att det inte vore nog att Disney lanserar mängder av storfilmer under året öppnar även portarna till deras nya Star Wars-park i Kalifornien.

Disney har, som du säkert redan känner till, nöjesparker runt om i världen — flera i USA, men även i Europa och Asien. Nu expanderar man parken i Kalifornien med ett helt nytt Star Wars-område.

Star Wars-expansionen i Kalifornien

Snart slår Disneys nya Star Wars-expansion upp dörrarna i Kalifornien, och när företaget inför premiären öppnade upp för bokningar tog det inte mer än två timmar innan hela den första månadens biljetter var helt slutsålda.

I det nya området får besökarna ta del av planeten Batuu, som inte har utforskats i filmerna men där besökare får träffa robotar och utomjordingar från Star Wars-universumet. Det nya området har kostat Disney över en miljard dollar, men eftersom parkerna går med över 4 miljarder dollar i vinst per år tar det nog inte så lång tid innan den har betalt för sig själv.

Premiärdagen är satt till 31 maj 2019, men den som vill besöka parken får alltså vänta till juli innan det finns biljetter att köpa igen — i några timmar.

Många parker

Här listas alla parker som Disney för närvarande har runt om i världen.

1. Walt Disney World Resort (Florida, USA)

Här finns Magic Kingdom, Animal Kingdom, Hollywood Studios och Epcot

2. Disneyland Resort (Kalifornien, USA)

Här finns Disneyland och California Adventure.

3. Tokyo Disney Resort (Tokyo)

Här finns Disneyland Tokyo samt DisneySea Tokyo.

4. Disneyland Paris (Frankrike)

Här finns Disneyland Paris och Walt Disney Studios Park.

5. Hong Kong Disneyland Resort (Hong Kong)

Här finns Disneyland Hong Kong.

6. Shanghai Disney Resort (Shanghai)

Inga konstigheter här heller - i resorten i Shanghai finns boende och Disneyland Shanghai.

Jag har själv bara besökt Disneyland i Paris och Walt Disney World i Florida, men nu känns det som att Kalifornien har en fördel framför de andra. Än så länge.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln