Här kan du streama Indiana Jones

Här kan du streama Indiana Jones

Vill du se om – eller för första gången titta på – de tidigare Indiana Jones-filmerna så berättar vi här var du hittar dem.

Snart är det premiär för den femte och sista filmen om Indiana Jones när Indiana Jones and the Dial of Destiny går upp på bio den 28 juni. De fyra tidigare filmerna är i olika grad redan kultförklarade och väl värda att se för alla som gillar äventyrsfilmer med en lagom dos action och humor.

Rättigheterna till att ha filmerna i sitt streamingbibliotek har hoppat runt lite genom åren men har nu landat hos de två tjänster som känns mest logiska med tanke på vilka bolag som ligger bakom filmerna, Paramount och Lucasfilm.

Filmerna

Jakten på den försvunna skatten

Filmen som startade det hela kom redan 1981 och ledde Harrison Ford vidare in på den äventyrshjälteväg som rollen som Han Solo redan lett honom in på. Indy anlitas av den amerikanska staten för att hitta den heliga förbundsarken innan nazisterna gör det och får oövervinnerlig makt.

Indiana Jones och de fördömdas tempel

I denna prequel som utspelar sig ett år före den första filmen flyr Indy från kinesiska gangsters och kraschar rakt ner i Indien. Där tar han sig an uppgiften att få tillbaka en helig sten som stulits från en by som även alla barn försvunnit från. En sekt i ett tempel med många hemligheter visar sig ligga bakom och en scen med en exklusiv middag är ikonisk.

Indiana Jones och det sista korståget

I den tredje filmen får vi möta Indys pappa Henry Jones Sr. (Sean Connery) som lär oss att Indiana inte är vår hjältes riktiga namn. Tillsammans kämpar de återigen mot nazisterna, denna gång i jakten på den heliga graal som Jones den äldre råkar vara specialist på och sökt i många år.

Indiana Jones och kristalldödskallens rike

Den fjärde filmen utspelar sig hela 19 år senare och fienderna är inte längre nazister utan har bytts ut mot kommunister från Sovjetunionen. Resan går genom USA och Sydamerika och skatten man jagar är en mystisk kristalldödskalle med övernaturliga krafter.

Streaming

Alla fyra filmerna går att streama hos både SkyShowtime (där Paramount ingår) och Disney+ (som äger Lucasfilm). Filmerna klockar in på nästan nio timmar tillsammans så om du har tänkt se dem innan Indiana Jones and the Dial of Destiny är det nog dags att sätta igång.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Senaste trailers

    Senaste posters