The Big Lebowski går upp på bio igen

20 år efter sin ursprungliga premiär är det dags för ett återtåg.

När Coen-bröderna Joel och Ethan först visade upp The Big Lebowski var det inte många som höjde på ögonbrynen. Den ganska mediokra filmen fick dock, på grund av sin slappa stil och starka karaktärer, snabbt en kultstatus och är idag en kultklassiker det ofta refereras till.

Främst är det Jeff Bridges roll som karaktären The Dude i hans morgonrock som inte sällan gestaltas på maskerader, men även John Goodman som Walter och Steve Buscemi som Donny.

TCM Big Screen Classics

Nu går alltså filmen upp på bio igen tack vare företaget Fathom Events, i och med deras koncept TCM Big Screen Classics. I samma serie visas dessutom Big imorgon, 18 juli, då den har 30-årsjubileum.

Tyvärr är det bara amerikaner som får njuta av bioformatet — och dessutom bara under två dagar, den 5 och 8 augusti — men konceptet uppskattas, och jag hoppas fler hakar på framöver.

Det finns många klassiker som gärna får gå upp på biograferna igen!

Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln