Trailer till The Girl in the Spider's Web

I höst kommer nästa film om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist.

Efter de internationella framgångarna med först Stieg Larssons böcker och sedan den svenska filmatiseringen av dem så dröjde det ju inte länge innan Hollywood bestämde sig för att haka på och gjorde den amerikanska The Girl With the Dragon Tattoo. Den blev kanske ingen tokframgång, så de två andra böckerna filmades aldrig. Men den var inte heller något fiasko, så nu vågar sig filmbolaget på att spela in en ny film.

De hoppar dock över de två nästföljande böckerna och skuttar direkt till den fjärde, Det som inte dödar oss. Den första boken skriven av David Lagercrantz, som till slut fick ta över författandet av Millennium-serien efter Stieg Larssons bortgång.

Vi får en ny Lisbeth Salander i form av Claire Foy och även en ny Mikael Blomkvist som gestaltas av svenska Sverrir Gudnason. I övriga roller ser vi bland andra Sylvia Hoeks, Stephen Merchant och ytterligare en svensk i Mikael Persbrandt. Filmen regisseras av uruguayanske Fede Alvarez som tidigare mest är känd för Don't Breathe och Evil Dead.

Beräknad svensk premiär sker 26 oktober i år.

Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Artikeln har en kommentar:

  1. Fredrik Lagnetoft
    Fredrik Lagnetoft15 juni 2018

    Blir faktiskt lockad att se denna, mest av allt för att Fede Alvarez regisserar!

Kommentera den här artikeln