Nu finns "The King" på Netflix

Nu finns The King på Netflix

Historien om Kung Henrik den femte och slaget mellan England och Frankrike porträtteras i det påkostade krigsdramat The King.

Netflix fortsätter att satsa på egna produktioner, och är nu aktuella med The King.

Medverkande

I rollen som Kung Henrik den femte har vi Timothée Chalamet, en ung skådespelare som hunnit göra många bra roller på kort tid, däribland både Call Me by Your Name och Beautiful Boy. Även Robert Pattinson, som ursprungligen är känd från Twilight-serien, har lyckats bra på senare tid och har faktiskt gjort en vändning i karriären med både Good Time och The Lighthouse.

Dessutom ser vi Joel Edgerton som Falstaff, Ben Mendelsohn som Henrik den fjärde och Lily-Rose Depp — som är dotter till Johnny Depp — i rollen som Catherine.

Filmens regissör är David Michôd, som tillsammans med Joel Edgerton skrivit manuset. Nicholas Britell gör musiken, och du har kanske hört honom tidigare i bland annat The Big Short och Whiplash. Slutligen är filmfotografen Adam Arkapaw, som tidigare filmat både Macbeth och Fyren mellan haven — två riktigt vackra filmer.

Två trailers

Det finns två trailers att se, så att du vet om det här är något för dig eller inte;

Utifrån dessa trailers tycker jag filmen ser riktigt välgjord och påkostad ut — nu hoppas jag bara att den är så pass bra som det verkar.

Premiär på Netflix

Från början var den svenska Netflix-premiären planerad till den 2 september, men dök inte upp då. Efter lite förseningar har den nu anlänt, och The King går med andra ord att se på Netflix från och med nu!

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Om 17 dagar har Tenet biopremiär!

    Läs mer

    Senaste posters