Trailer till The King

Timothée Chalamet ifrågasätter männens lojalitet i det historiska dramat The King.

Snart är det dags för vad som ser ut som ett riktigt bra krigsdrama — här är första trailern till The King, som handlar om Henrik den femtes tid som kung i England.

Medverkande

Som kung Henrik den femte ser vi Timothée Chalamet — som blivit väldigt uppmärksammad de senaste åren för bland annat Call Me by Your Name — och utöver honom finns även Joel Edgerton som Falstaff, Robert Pattinson som Dauphin av Frankrike, Ben Mendelsohn som Henrik den fjärde och Lily-Rose Depp (som är dotter till Johnny Depp) som Catherine.

Filmen är regisserad av David Michôd, som även skrivit filmen tillsammans med Joel Edgerton (som alltså även medverkar i filmen). Filmfotograf är Adam Arkapaw (som fått mycket framgång på grund av det vackra fotot i både Macbeth och Fyren mellan haven), och Nicholas Britell (The Big Short, Whiplash) skriver filmmusiken.

Trailer

Netflix har nu lagt upp trailern till The King på YouTube, som ni kan se här nedanför:

Ju längre trailern gick desto bättre kändes detta — riktigt verklighetstroget och snyggt skildrat.

Svensk premiär

The King kommer inte visas på bio i Sverige, men har premiär på Netflix den 2 september 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln