Recension: The Open House

Efter en öppen visning börjar märkliga saker hända i det ödsliga huset.

Handling

Logan (Dylan Minnette) förlorar sin pappa i en olycka, och efter det har han och hans arbetslösa mamma Naomi (Piercey Dalton) inte längre råd att bo kvar i sitt hus. Temporärt erbjuds de att bo i mosterns fjällstuga som ligger ute för försäljning, om de håller huset iordning till de öppna visningarna som är planerade.

Så snart vi fått se den första öppna visningen börjar konstiga saker hända i huset, och både Logan och Naomi börjar skylla på varann.

Manus och regi

Matt Angel och Suzanne Coote står för både manus och regi tillsammans, och även om filmen började helt okej så tappas allt bort under filmens gång — karaktärer beter sig märkligt, dialogen känns krystad och handlingen är inte övertygande.

En kul detalj är dock att både Angel och Coote är med i filmen, som polis respektive servitris.

Skådespelare

Både Piercey Dalton och Dylan Minnette gör ett bra jobb som mamma respektive son — speciellt Dalton utmärker sig som en bra skådespelerska, trots att hon bara varit med i en långfilm tidigare.

Minnette brukar vara ganska bra — se t.ex. Don't Breathe — men här får han alldeles för lite att arbeta med. Det finns inget djup och inga karaktärsdrag, förutom hans synfel, som utforskas i filmen.

Vidare är birollerna tyvärr ganska dåliga, och säljer inte alls in filmen. I sådana här filmer är just bra biroller som behövs för att konceptet ska fungera. Både karkatärerna och skådespelarna känns malplacerade och ologiska.

Omdöme

Först när man sett klart The Open House — när det går upp för en hur tafatt själva idén är från början — inser man vilken smörja det är. Till en början finns det en del intressanta historier som man tar för givet kommer fördjupas, men dit går man tyvärr inte.

Betyg

The Open House får betyget 2 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln