Trailer till The Report

I dramathrillern The Report gräver Adam Driver djupt i CIA för att få reda på sanningen bakom deras förhörsmetoder efter terrorattentaten den 11 september 2001.

Handling

Chockerande hemligheter kommer upp till ytan när Daniel J. Jones (Driver) får i uppdrag att utreda och undersöka metoderna som den amerikanska underrättelsemyndigheten CIA upprättade efter attentaten den 11 september, som kallas för dess "Detention and Interrogation Program", efter rapporter om att det förekommit ren tortyr inom programmet.

The Report bygger på en sann berättelse som har väckt stor uppståndelse — inte bara för att det kom fram att CIA använt sig av olagliga metoder i sina förhör, utan även för att både Vita huset och CIA aktivt hindrade spridningen av rapporten när den var klar.

Medverkande

I huvudrollen ser vi Adam Driver (Star Wars: The Last Jedi, BlacKkKlansman) som den man som leder utredningen, samt Annette Bening, Jon Hamm och Michael C. Hall (Dexter) i hans närhet.

Scott Z. Burns — som bland annat skrivit manus till Contagion och Side Effects — står bakom både manus och regi, David Wingo (Midnight Special, Take Shelter) skriver musiken och danska filmfotografen Eigil Bryld (Tulpanfeber) sköter ljus och kamera.

Trailer

Amazon Prime har nu publicerat trailern till filmen på YouTube, som ni kan se här nedanför:

Utifrån trailern ovan tycker jag filmen ser ut att kunna bli en fin thriller, och alla skådespelare verkar göra ett riktigt bra jobb.

Svensk biopremiär

The Report visades på Sundance-festivalen redan den 26 januari i år, men har sedan dess inte börjat visas på biografer. Det finns ännu inget datum för en svensk biopremiär, men den har premiär i både USA och Storbritannien den 15 november 2019 — förhoppningsvis släpps den även hos oss det datumet.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln