Trailer och biljetter till The Rise of Skywalker

Det börjar dra ihop sig på allvar inför kommande Star Wars: The Rise of Skywalker!

Nytt liv under Disney

Efter prequel-trilogin som George Lucas släppte runt millennieskiftet var det många som hade tröttnat på — eller iallafall hade tappat hoppet om — allt vad Star Wars innebar. När sedan Disney köpte upp hela Lucasfilm var de tydliga med en sak; att de ville blåsa liv i Star Wars-filmerna igen.

För att lyckas med detta satte de en av de bästa i branschen på uppdraget; J.J. Abrams, som dessförinnan hade lyckas göra både Mission Impossible och Star Trek populärt igen.

Efter den enorma succén med Abrams första Star Wars-film, Star Wars: The Force Awakens — både sett till dess nya karaktärer och även filmen i helhet — var det fritt fram att bygga vidare på den nya sagan. Detta ledde till att Rian Johnson gjorde Star Wars: The Last Jedi, som utmanade fansen lite mer och som kanske därför inte togs emot riktigt lika bra.

Efter det beslutades att J.J. Abrams skulle få tillbaka regissörjobbet inför den sista filmen i den nya Star Wars-trilogin, Star Wars: The Rise of Skywalker, och idag är en stor dag för den filmen på flera plan — dels får vi en ny trailer, och dels släpps biljetterna här i Sverige.

Trailer

Den nya och sista trailern till Star Wars: The Rise of Skywalker kan du se här nedanför:

Ja... Vad kan man säga? Det ser så löjligt bra ut att jag inte riktigt har några kommentarer ens, mer än att jag kommer att se den här filmen på premiärdagen.

Boka biljetter

Det leder oss till nästa bit i artikeln, vilket är att den svenska biografkedjan Filmstaden har släppt biljetterna till filmen idag, tisdag 22/10 — så passa på att köp eller boka biljetter så att du inte står utan!

Biopremiär

I Sverige börjar Star Wars: The Rise of Skywalker visas på biograferna den 18 december 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln