Nu kommer det mer av The Walking Dead

Parallellt med både The Walking Dead och Fear the Walking Dead är det nu dags för ännu en zombiesaga — säg hej till The Walking Dead: World Beyond.

The Walking Dead har gjort sig både känd och ökänd genom att först återuppväcka zombie-genren, för att sedan på helt egen hand även begrava den — helt enkelt för att man dragit ut på historien om de överlevande människorna för länge.

Inte riktigt som tidigare

I stället för att inledas i början av zombieapokalypsen, som både den ursprungliga serien The Walking Dead och dess uppföljare Fear the Walking Dead gör, får vi i The Walking Dead: World Beyond istället se hur det är att växa upp mitt i den värld som finns kvar efter att civilisationen som vi känner till den har gått under.

Att ha en lite annan spinn på det behövs absolut, men jag undrar om detta ger tillräckligt mycket nytt för att göra genren intressant igen. Totalt har 10 avsnitt beställts och spelats in av AMC, som börjar visas under våren 2020.

Trailer

En teaser-trailer till The Walking Dead: World Beyond finns att se här:

Personligen tycker jag inte det ser speciellt bra ut tyvärr, men jag blir ändå lite, lite intresserad och hoppas att det blir bra i slutändan. AMC måste förstå att de har en hel del att leverera om det här ska bli aktuellt igen, och inte bara blanda in ungdomar istället för vuxna.

Premiär

Våren 2020 kommer den nya serien att ha premiär på amerikanska AMC. Tidigare har AMC-serier gått att se hos exempelvis HBO Nordic, så förhoppningsvis kommer även den här serien dit, så att vi svenskar slipper vara utan.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln