Tom Hanks blir Ove

Det står nu klart att Tom Hanks både producerar och gör titelrollen i den amerikanska versionen av En man som heter Ove.

Efter att ha rönt stora framgångar inte bara i Sverige utan även internationellt - med bland annat två Oscarsnomineringar - så var det bara en fråga om när, och inte om, den amerikanska remaken skulle komma. Eller, den amerikanska filmatiseringen av boken, om ni så vill. Och nu står det alltså klart att det blir ingen mindre än superstjärnan Tom Hanks som kommer gestalta den engelsktalande Ove.

”Denna berättelse om kärlek, tolerans och hopp innehåller flera klassiska komponenter som vi älskar att se på film. Jag känner mig väldigt stolt över att vara en del av detta projekt”, säger medproducenten och tillika Tom Hanks fru Rita Wilson i ett pressmeddelande.

Det var för övrigt efter att just Rita Wilson hade sett filmen och talat om för sin make att även han borde se den som Tom Hanks blev såld på idén att spela Ove.

Ännu återstår så klart många pusselbitar innan filmen är färdig. Det letas fortfarande regissör och manusförfattare, men produktionsteamet hoppas starta inspelningarna i slutet av nästa år.

Sedan återstår att se om denna nya version kan toppa succén som den svenska versionen stod för. Den var nämligen den mest besökta utländska filmen på bio i USA under 2016. Men med Tom Hanks i huvudrollen så är väl succén nästan given? Den som lever får se.

Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln