Trailer till Top Gun 2

33 år har gått sedan Top Gun hade premiär, och nu är det snart dags att åter besöka piloten Maverick i Top Gun: Maverick.

Jag kanske var en av de få som verkligen älskade Top Gun när jag var liten, men jag tyckte verkligen den filmen hade allt. Så här på senare år förstår jag att så kanske inte var fallet alla gånger, men faktum är att det är en riktigt underhållande film.

Att det nu börjar bli dags för en uppföljare är, som ni förstår, ingenting jag har något emot — tvärtom!

Många stora namn

I rollerna ser vi Tom Cruise (så klart), Jennifer Connelly, Miles Teller och Ed Harris. Sist men inte minst återvänder den tyvärr döende Val Kilmer i rollen som rivalen Iceman.

Manuset är skrivet av Christopher McQuarrie — som garanterat är van att arbeta tillsammans med Tom Cruise både som regissör och manusförfattare efter Valkyria, Mission Impossible Fallout, Edge of Tomorrow samt rebooten av Mumien — tillsammans med Eric Warren Singer och Peter Craig.

I regissörstolen sitter ingen mindre än Joseph Kosinski, som i ung ålder gav oss både Oblivion och Tron: Legacy. Det ska minst sagt bli intressant att se vad han kan göra av ett så populärt koncept som Top Gun, som regisserades av den numera avlidna Tony Scott, lillebror till Ridley Scott.

Trailer

Den första trailern till Top Gun: Maverick, som lagts upp på Paramounts YouTube-kanal. kan ni se här nedanför:

Efter Dunkirk, som höjde ribban genom att filma skådespelarna i specialbyggda flygplan med stora IMAX-kameror uppe i luften, ska det bli riktigt kul att se vad man kan göra med samma koncept i Top Gun: Maverick.

Förhoppningsvis kan visionen från Kosinski tillsammans med filmfotografen Claudio Miranda (Oblivion, Life of Pi) och kompositören Hans Zimmer göra att det här blir något riktigt, riktigt bra.

Svensk biopremiär

Top Gun: Maverick har svensk biopremiär om ganska exakt ett år, den 17 juli 2020.

Det verkar dock som att filmen har premiär i USA, Island, Turkiet, Argentina och Hong Kong redan i juni nästa år, så varför vi i Sverige får vänta nästan en månad längre blir något som Filmstaden får svara på...


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln