Ny trailer till "Top Gun: Maverick"

Ny trailer till Top Gun: Maverick

Nostalgin vet inga gränser när Paramount återvänder med Top Gun-uppföljaren Top Gun 2.

Över 20 år har gått sedan Tom Cruise i klassikern Top Gun rekryterades till världens bästa jaktpilotskola med samma namn, men bara verkade flyga flygplan och åka motorcykel för att han tyckte det var kul — och nu är det alltså dags igen.

Naturligt är så klart att Cruise är äldre i Top Gun 2, så det handlar inte precis om samma sak, även om allt vi känner till finns där i trailern. Något som däremot är nytt är att kameran nu placeras inuti jaktplanen i större utsträckning än tidigare, vilket förhoppningsvis kan ge filmen ytterligare en dimension och ännu mer intensiva flygplansstrider.

Trailer

Den första trailern fick enorm uppmärksamhet, och även om den inte visade speciellt mycket hade den det som behövdes; jaktflygplan och sin titel. Nu finns en längre trailer där man får se lite mer av vad som faktiskt händer i filmen, utan att för den delen avslöja något alls:

Här finns alltså allt från den första filmen; samma toner från filmmusiken, samma volleyboll-spel, nästan samma jacka, samma bar och — förhoppningsvis — samma känsla av adrenalinpumpande action.

Medverkande

I huvudrollen som piloten Maverick hittar vi så klart Tom Cruise, och utöver honom ser vi Ed Harris, Jennifer Connelly, Jon Hamm samt Miles Teller (Whiplash) som piloten Rooster. Det ryktas även om att Val Kilmer, trots sin livshotande sjukdom, återvänder i rollen som konkurrenten Iceman — antagligen rör sig dock detta om en kameoroll.

Musiken skrivs av Hans Zimmer tillsammans med Harold Faltermeyer, som skrev musiken till originalfilmen.

Det ska bli intressant att se vad den nya regissören Joseph Kosinski har i kikaren, då han rent visuellt är några ligor över de allra flesta regissörer i Hollywood just nu. Redan i hans första filmer Tron: Legacy och Oblivion — även den med Tom Cruise i huvudrollen — inser man att han har ett öga som få andra har. Lyckligtvis har han med sig filmfotografen Claudio Miranda från tidigare filmer, så nog kan även det här bli ett visuellt häftigt äventyr.

Biopremiär

Top Gun 2 har svensk biopremiär den 17 juli 2020.

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Om 46 dagar har Tenet biopremiär!

    Läs mer

    Senaste posters