Uppföljare till Train to Busan på gång

Senare under året är det dags att följa zombieutbrottet i Sydkorea igen — uppföljaren till Train to Busan närmar sig.

Zombiegenren fick nytt liv när sydkoreanska Train to Busan slog ner som en blixt från klar himmel och visade sig vara den bästa zombiefilmen på åratal.

Handling

Uppföljaren Peninsula utspelar sig fyra år efter den första filmen, där vi fick följa resenärerna på ett tåg som lämnar stationen precis när en hord av zombies stormar stationen. I den kommande filmen är det istället fokus på hur de klarar sig i världen som nu är förstörd efter apokalypsen.

Någon trailer finns ännu inte att se, men ni ser den sprillans nya postern för filmen här i artikeln och på filmens detaljsida.

Medverkande

Den enda personen som är klar för filmen ännu är regissören från den första filmen, Sang-ho Yeon, som återvänder även till denna.

Premiär i augusti

Biopremiären för Peninsula är just nu planerad till sensommaren, med preliminärt datum den 12 augusti 2020 för Frankrike och USA. När den kommer till Sverige — eller ens om en kommer visas på bio i Sverige — vet vi inte ännu, men meddelar er läsare så snart vi vet.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln