Regissör klar för Uncharted -filmen

Ett steg närmre produktionsstart för filmatiseringen av Uncharted-spelen.

Efter 10 Cloverfield Lane är nu Dan Trachtenberg klar för att regissera Uncharted. Trachtenberg ersätter Shawn Levy som tidigare var regissör för projektet.

I rollen som huvudkaraktären Nathan Drake ser vi Tom Holland, och även Bryan Cranston är klar för en roll i filmen — vilken vet vi dock inte ännu.

Den framgångsrika spelserien Uncharted är skapad av den Sony-ägda spelstudion Naughty Dog, som också ligger bakom succén The Last of Us. För den som inte spelat Uncharted kan spelen beskrivas som en bra blandning av Indiana Jones och Tomb Raider.

Spel som blivit film

Fler spel som blivit någorlunda populära filmer är exempelvis Tomb Raider, Need for Speed, Resident Evil, Hitman, Silent Hill och Pokémon Origins. Inte alla håller speciellt hög klass, men de har ändå gjort bra ifrån sig på biograferna.

Sedan har vi så klart den ”andra sidan” — de underbara flopparna — där vi hittar klassiker som DOOM, Super Mario Bros, Mortal Kombat och Max Payne.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln