Vad är HBO Max?

Vi tar en titt på den nya streamingtjänsten HBO Max och möjligheterna att titta på den här i Sverige.

Eftersom biograferna är stängda runt om i världen har den amerikanska studion WarnerMedia nu börjat släppa sina filmer på deras streamingtjänst HBO Max istället — men vad är det för tjänst och hur skiljer den sig från det HBO vi har här i Sverige; HBO Nordic?

Just nu: Halva priset på HBO Max — livet ut!

Detta är HBO Max

HBO Max kan beskrivas som "det nya HBO", där man tagit steget längre än HBO och ger kunderna möjlighet att titta på hela HBO-katalogen samt mängder av olika släpp från hela sfären under WarnerMedia, däribland Warner Bros populära långfilmer som exempelvis Wonder Woman 1984 och New Line Cinemas älskade Sagan om ringen: Härskarringen.

De olika kanalerna och produktionsbolagen som innehållet kommer samlas från är bland annat:

  • New Line Cinema
  • Warner Bros
  • DC Entertainment
  • Cartoon Network
  • The CW
  • TNT

Streamingtjänsten har lanserats för att ge WarnerMedia möjligheten att på allvar konkurrera med andra internationella streamingtjänster som Netflix, Disney Plus och Paramount Plus — och den har nu lanserats i Sverige.

Filmer på HBO Max

Det finns givetvis många filmer att se idag på HBO Max, men eftersom WarnerMedia har bestämt sig för att släppa filmerna på både biografer och HBO Max samtidigt är det riktigt intressant att se vilka storfilmer de kommer att släppa under året.

Ett urval av filmerna som finns eller kommer att finnas på HBO Max i närtid är följande:

Dune

Efter de stora framgångarna med Blade Runner 2049 blev det dags för den kanadensiska regissören Denis Villeneuve att ta sig an storfilmen Dune, som verkar vara ett otroligt ambitiöst projekt att filmatisera de populära science fiction-böckerna.

Filmen hade premiär samtidigt på HBO Max och biografer runt om i världen — och därmed är det fritt fram för bio-entusiaster att se Dune i biografer, och de som föredrar att se filmen hemma kan göra det istället.

Godzilla vs. Kong

Snart är det dags för den sista filmen i monsterserien om Kong och Godzilla; spektaklet Godzilla vs. Kong, som ser ut att kunna bli en riktig kioskvältare. Handlingen har byggts upp genom både Godzilla, Kong: Skull Island och Godzilla II: King of the Monsters, så det ska bli kul att se hur de väljer att avsluta sagan om dessa storskaliga monster.

Godzilla vs. Kong hade premiär på HBO Max och biografer den 21 maj 2021.

The Matrix Resurrections

Många trodde nog inte att det var sant när en tredje uppföljare till den kultförklarade science fiction-filmen Matrix presenterades, men visst är det sant — och den enda streamingtjänsten som kommer visa The Matrix Resurrections är HBO Max.

The Matrix Resurrections har premiär den 22 december 2021.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Även skräckfilmer förtjänar uppföljare, och några av de mest framgångsrika skräckfilmerna just nu är just The Conjuring och dess uppföljare. Här återvänder Patrick Wilson och Vera Farmiga i huvudrollerna som Ed och Lorraine Warren, paret som undersöker övernaturliga händelser — och som ständigt hamnar i trubbel.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It hade premiär den 4 juni 2021.

Wonder Woman 1984

En film som ökade populariteten för den nya streamingtjänsten HBO Max rejält var uppföljaren till 2017 års Wonder Woman, där Gal Gadot återvänder som amazonkvinnan Diana Prince i Wonder Woman 1984. Många började då ställa frågor om när tjänsten egentligen kommer att släppas utanför USA, och svaret på den frågan har vi nästan fått — läs vidare.

Wonder Woman 1984 har redan haft premiär på HBO Max och på bio.

Lansering 2021

För oss som bor i Europa meddelar WarnerMedia att den nya tjänsten HBO Max kommer att släppas i Europa framåt sommaren 2021. Något exakt datum finns ännu inte tillgängligt, men med tanke på att även Paramount Plus är på väg till Europa är det hög tid att skynda på lanseringen.

När det är dags för lansering här innebär det att streamingkriget börjar på allvar, eftersom konkurrenten Netflix då kommer bli av med både WarnerMedia-filmer och -serier — däribland den klassiska sitcom-serien Vänner och mängder med populära filmer.

Titta redan nu

Tjänsten har faktiskt precis lanserats i Sverige, och det innebär att du kan börja titta redan nu. Passa dessutom på att skaffa den till halva priset, och få rabatt livet ut — läs mer hos om erbjudandet här.

Den som har haft HBO Nordic tidigare går automatiskt över till HBO Max och får en lägre månadsavgift på köpet.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln