Nu finns Victoria på SVT Play

Den tyska kriminalthrillern helt utan klipp går nu att se på SVT Play.

Sveriges Television visar framfötterna när de börjar visa en både ny och nyskapande thriller på sin Play-tjänst.

Inga klipp

Så vad innebär det att filmen inte har några klipp? Jo, helt enkelt att man filmade alla 138 minuter — alltså över 2 timmar — i en enda tagning, ungefär som på teater. Skillnaden är bara att "scenen" i det här fallet är klubbar, lägenheter, i bilar, på motorcyklar, och så vidare.

Efter två misslyckade försök lyckas de på det tredje försöket att få till hela filmen, i en enda tagning. En helt otrolig bedrift, ärligt talat.

Victoria är regisserad av Sebastian Schipper, som även har skrivit manuset till filmen tillsammans med Olivia Neergaard-Holm och Eike Frederik Schulz. I rollerna ser vi framför allt Laia Costa i huvudrollen som Victoria, men även Frederick Lau och Franz Rogowski i hennes närhet.

Bakom kameran är den norska filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen — som dessutom vann Tyska filmpriset för bästa foto för den här filmen — och musiken är komponerad av den framstående tyska kompositören Nils Frahm.

Finns på SVT

SVT har köpt in filmen och visar den fram till söndag 9 juni 2019 — det är alltså 27 dagar kvar i skrivande stund — så passa på att sedan under de veckor som kvarstår.

Jag har ännu inte sett filmen, men kommer definitivt göra det nu när den finns så pass lättillgänglig på SVT. En recension kommer inom kort.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln