Villeneuves nästa projekt bestämt

Denis Villeneuve tar sig an ytterligare en science fiction-klassiker som nästa projekt.

Redan innan den kanadensiska filmskaparen Denis Villeneuve börjat med inspelningen av uppföljaren till succén Dune står det nu klart vilken som blir hans nästa projekt när rymdsagan som är baserad på Frank Herberts böcker avslutas.

Rendezvous with Rama

1973 publicerades boken Rendezvous with Rama från den brittiska författaren Arthur C. Clarke, som handlar om ett utomjordiskt rymdskepp som anländer till vårt solsystem. Rymdskeppet får namnet Rama och ett bemannat rymdskepp kallat Endeavour skickas till Rama för att undersöka det främmande skeppet närmare.

Tankarna har funnits länge

Den amerikanska skådespelaren Morgan Freeman har tillsammans med regissören David Fincher velat göra Rendezvous with Rama till en film ända sedan 2003, men de har inte hittat något manus de varit nöjda med och har därför lagt projektet på is flera gånger.

Nu är det dock klart att produktionsbolaget Alcon Entertainment kommer att spela in Möte med Rama med Denis Villeneuve som regissör. Vem som ska skriva manuset eller vilka som ska medverka i filmen är ännu inte klart, men med tanke på vad Villeneuve har lyckats göra med både Blade Runner 2049, Arrival och nu senast Dune tvivlar iallafall inte jag på att detta kommer vara en film att se fram emot.

Även Freeman är med på projektet som en producent eftersom hans filmbolag har ägt filmrättigheterna till boken i väntan på att projektet ska starta — han har även uttryckt en önskan om att spela en av besättningsmännen på Endeavour, men frågan är om han inte blivit för gammal sedan dess.

Premiär

Eftersom vi fortfarande väntar på att Dune: Part Two har premiär den 20 oktober 2023 finns det inget färdigt datum för när Möte med Rama har biopremiär; vi har därför satt året 2025 som ett preliminärt releaseår för filmen. Så snart det kommer bekräftade uppgifter kommer vi så klart att skriva om det.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln