Tredje säsongen av Westworld närmar sig

Den populära HBO-serien Westworld återvänder snart med en tredje säsong — och några nya ansikten.

På 70-talet utforskade Jurassic Park-författaren Michael Crichton idén med en typ av nöjespark där besökande människor kunde göra precis vad de ville mot de robotar som levde i den konstgjorda världen. Resultatet var en bok och en film, båda med titeln Westworld, men som tyvärr försvann ganska snabbt från folks minne eftersom de floppade.

Det var inte förrän i början av 2010-talet som den yngre av Nolan-bröderna, Jonathan Nolan, fick upp ögonen för boken och bestämde sig för att göra en HBO-serie av idén. Den första säsongen såg dagens ljus 2016, och fick därefter en mycket uppskattad andra säsong 2018.

Säsong 3

På rollistan för den tredje säsongen ser vi en del nya ansikten, som exempelvis Aaron Paul från Breaking Bad och Need for Speed samt Vincent Cassel från Ocean's Twelve och Black Swan.

Utöver dem återvänder Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Ed Harris och Luke Hemsworth till sina roller från de föregående säsongerna.

Teaser

HBO har släppt en kort teaser som i stort sett bara visar datumet för den nya säsongen, som har premiär den 15 mars 2020. Ni kan se teasern här nedanför:

En rad verkliga och fiktiva händelser visas upp och systemet de har på plats visar tydligt att världens befolkning lugnas när systemet är igång — men sedan inträffar en "kritisk händelse".

Vad den tredje säsongen av Westworld egentligen kommer handla om återstår att se, men jag tvivlar inte på att Jonathan Nolan och hustru Lisa Joy kommer att göra den minst lika spännande som säsong två.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln