Wonder Woman 1984 till HBO Max

När biograferna är stängda väljer filmstudion Warner Bros ge oss filmälskare flera alternativ.

Inför biopremiären av Tenet, även den från Warner Bros, var det många som kritiserade filmbolagets strävan efter att visa den på bio istället för på streamingtjänster — dels för att det fanns en stor risk för att filmen skulle floppa, och dels för att det var dumt att locka folk till biograferna mitt under coronapandemin.

Med facit i hand kan vi konstatera att kritikerna hade både rätt och fel; Tenet har spelat in över 353 miljoner dollar — utan att egentligen haft möjlighet att spela in mycket pengar — men tyvärr ser vi också att spridningen av coronaviruset har ökat i väldigt många länder under sensommaren och hösten.

Både streaming och bio

För att hantera premiären av nästa storfilm från filmstudion, Wonder Woman 1984, väljer nu Warner Bros att ge filmälskarna två olika val; antingen går man och ser den på bio, förutsatt att biograferna är öppna i det landet, eller så ser man den på streamingtjänsten HBO Max.

Vi svenskar som bara har HBO Nordic kommer dock inte kunna se filmen på vår variant av tjänsten; HBO Max och HBO Nordic är inte samma tjänst, och det innebär att alla de stora filmerna som Warner Bros nu släpper till HBO Max inte kommer att visas på HBO Nordic.

Premiär

Wonder Woman 1984 börjar visas på biografer och HBO Max från och med juldagen, den 25 december 2020.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln