Bäst i test försvinner från SVT

Den stora tittarsuccén Bäst i test försvinner från SVT när årets avsnitt har sänts klart.

Om de svenska hushållen får säga sitt finns det två SVT-program man absolut inte kan missa; Melodifestivalen och Bäst i test. Nu meddelar dock SVT att de inte kommer fortsätta med Bäst i test — trots att miljoner hushåll tittar på serien varje år.

För dyrt för SVT

Anledningen till att Bäst i test nu försvinner från SVT är att det är för dyrt; det engelska bolaget som äger rättigheterna till Taskmaster, som det ursprungliga konceptet heter i England, höjer prislappen rejält — något som får SVT att helt enkelt tacka nej till att åter köpa rättigheterna till programmet.

De avsnitt som hittills är inspelade kommer att sändas i sin helhet, men därefter försvinner serien från SVT:s utbud.

Fortsätter på TV4

Några som däremot stod först på kö för att få köpa rättigheterna till Taskmaster är TV4, som nu också meddelar att de kommer att nylansera serien i egen regi.

Till mångas förvåning meddelar man även att programledarna David Sundin och Babben Larsson följer med till TV4 — programmet bör alltså vara ungefär så som vi sett det hittills, trots att det flyttar till en ny kanal.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln