Filmstaden stoppar medhavda snacks

Nu måste allt som ska förtäras under filmen köpas i Filmstadens egna kiosker.

Ungefär så länge som någon av oss kan minnas har det varit möjligt att köpa snacks och dricka till filmen hos biografen, och ungefär lika länge har priserna där varit lite väl tilltagna. Många har (åtminstone delvis) därför valt att kanske poppa egna popcorn eller köpa godis i mataffären istället. Men nu är det slut med det.

Istället för att locka folk att handla genom att anpassa priserna efter övriga marknaden inför man helt enkelt ett förbud. I Filmstadens uppdaterade sektion för frågor och svar kan man numera läsa att "Filmstaden tillåter inte att man tar med egen dryck, mat, snacks, godis, popcorn osv in i biografen."

Enda undantaget mot förbudet ser ut att vara om man behöver ha med egna snacks eller dryck av hälsomässiga skäl.

Exakt hur förbudet ska efterlevas, om personalen kommer kroppsvisitera folk och leta igenom väskor, återstår än så länge att se.

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Artikeln har en kommentar:

  1. Fredrik Lagnetoft
    Fredrik Lagnetoft13 april 2022

    Känns som en märklig prioritering i en tid då Filmstaden borde vara mer inriktade på att locka folk till biograferna än tvärtom. Jag ska nog lyckas smuggla in ett och annat..!

Kommentera den här artikeln