Veckans tips: Börje - The Journey of a Legend

Legenden om Börje Salming berättas nu på Viaplay.

Börje Salming är en legend, inte bara inom svensk ishockey utan även i NHL. Han banade i princip på egen hand vägen för inte bara svenskar att börja spela i världens bästa ishockeyliga, utan européer överlag.

Nu kommer en miniserie i sex delar som handlar om Börje Salmings karriär, från en ung pojke i Kiruna till hans proffskarriär i Toronto Maple Leafs. I serien, som lika mycket är ett nostalgiskt och visuellt porträtt av 1970-talet både i Sverige och Kanada, tas vi med till sjuttiotalets NHL-cirkus då Börje Salming gjorde det ingen svensk gjort före honom. Han slog sig in i Kanadas tuffaste liga.

I huvudrollen som Börje Salming ser vi Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt spelar hans kärlek Margitta. I andra roller ser vi bland andra Jason Priestley som Gerry McNamara, Pelle Holmström som Inge Hammarström, Jack Langedijk som Smokey och Alan C. Peterson spelar Harold Ballard.

Amir Chamdin har regisserat alla sex avsnitt och Börje själv har hjälpt Martin Bengtsson att skriva manuset.

De två fösta avsnitten av Börje - The Journey of a Legend har premiär nu på söndag, 19 november, på Viaplay.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln