Veckans tips: Den lilla sjöjungfrun

Disneys senaste liveactionversion av en tidigare animerad klassiker finns nu att streama.

Berättelsen om den unga sjöjungfrun Ariel som längtar efter äventyr och att få lära sig mer om livet på land kom i tecknad version redan 1989. Nu är det däremot spelfilm som gäller, men berättelsen är densamma.

Ariel, den yngsta av kung Tritons tre döttrar, vet att det är förbjudet att umgås med människor, men beger sig ändå en dag upp till ytan. Där blir hon förälskad i prinsen Eric och för att få vara med honom sluter hon ett avtal med den onda häxan Ursula. Det sätter både hennes liv och hennes fars krona på spel.

I huvudrollen som sjöjungfrun Ariel ser vi Halle Bailey och hon får sällskap av Melissa McCarthy som Ursula och Jonah Hauer-King som prins Eric. Vi har även Javier Bardem i rollen som kung Triton och Daveed Diggs gör rösten för Sebastian. För regin står Oscarsnominerade Rob Marshall.

Den lilla sjöjungfrun har streamingpremiär på Disney+ idag, 6 september, och går att se med både engelskt originaltal eller dubbad på svenska.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln