Veckans tips: Den underbara historien om Henry Sugar

Wes Anderson gör sin första film för en streamingtjänst.

I somras gick Wes Andersons långfilm Asteroid City upp på biograferna till förhållandevis ljumt mottagande, åtminstone från publiken. Och med tanke på att det vanligtvis dröjer minst två år mellan hans filmer kan det tyckas märkligt att det redan samma år kommer en till, men så är fallet.

Denna snabba chans till "revansch" för Anderson beror på att det denna gång är frågan om en kortfilm på 37 minuter, som dessutom har en väldigt liten ensemble. Den underbara historien om Henry Sugar är den första av fyra kortfilmer baserade på berättelser av den brittiske författaren med det norskklingande namnet, Roald Dahl.

Filmen handlar om hur den förmögne Henry Sugar får höra talas om en man som kan se utan ögon och förutspå framtiden. Då Henry älskar kortspel inser han snabbt nyttan av att kunna se motståndarnas kort och ger sig ut för att hitta mannen och lära sig förmågan.

I huvudrollen som Henry Sugar ser vi Benedict Cumberbatch och Ralph Fiennes spelar Roald Dahl. I övriga roller ser vi dessutom Ben Kingsley, Dev Patel, Richard Ayoade och Rupert Friend.

Trailern kan ni se här nedan och Den underbara historien om Henry Sugar går att streama på Netflix från och med idag, 27 september.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln