Veckans tips: Fallout

Dags för ännu en spelserie att filmatiseras när Fallout blir tv-serie.

Filmatiseras är dock kanske inte riktigt rätt ord. Tv-serien Fallout utspelar sig i samma universum som spelserien men är en egen berättelse som inte baseras på något av spelen. En smart drag kan tyckas, så slipper allt för många klaga på att "så var det inte i spelet". Nåja.

Serien utspelar sig ungefär 200 år efter att världen nästan gått under i ett kärnvapenkrig. De rika gömde sig i gigantiska bunkrar under jorden för att överleva, och ovan jord finns dödlig strålning, mutanter och banditer.

Lucy lämnar sin trygga hemvist i valv 33 för att leta efter sin försvunna pappa i det numera ödelagda landskapet som en gång i tiden var Los Angeles.

Bakom serien ligger bland andra Lisa Joy och Jonathan Nolan (skaparna av Westworld) där den sistnämnde dessutom regisserat de tre första avsnitten. I huvudrollerna ser vi Ella Purnell som Lucy, Aaron Moten som Maximus, Kyle MacLachlan som Lucys pappa Hank och Walton Goggins som The Ghoul / Cooper Howard.

Första säsongen består av åtta avsnitt som alla släpps idag, 11 april, på Amazon Prime Video och gillar du den så blir du säkert glad att höra att en andra säsong redan är beställd.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln