Veckans tips: House of Ninjas

Har du väntat på en japansk actionserie om ninjor så har du äntligen väntat färdigt.

Ninjor har funnits under många avgörande tider i japansk historia, men tänk om de fortfarande i hemlighet utförde uppdrag i det moderna samhället? I House of Ninjas har vi en sådan värld, där ninjor fortfarande lever i hemlighet bland vanliga människor.

Den sista ninjaklanen, Tawara-familjen, har dock lagt ner verksamheten efter en tidigare incident. Serien följer familjen som numera försöker leva som vilken familj som helst när de plötsligt måste återvända till sitt tidigare kall för att stoppa den största krisen Japan har sett hittills – en som hotar att skaka nationens grundvalar.

House of Ninjas bjuder på en hel del actionfyllda scener, men serien har också en humoristisk underton som gör den lättsam och underhållande att titta på.

Serien är skapad och regisserad av Dave Boyle och i huvudrollerna i Tawara-familjen ser vi Kento Kaku som Haru och hans mamma och pappa spelas av Tae Kimura och Yôsuke Eguchi. Övriga familjemedlemmar spelas av Kengo Kôra, Aju Makita, Nobuko Miyamoto och Tenta Banka som den yngsta i familjen, och den enda som inte vet att de övriga är ninjor.

Hela första säsongen av House of Ninjas finns tillgänglig att streama på Netflix från och med imorgon, den 15 februari.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln