Veckans tips: House of the Dragon

Missa inte den nya HBO-serien House of the Dragon, som utspelar sig ett par hundra år innan storsuccén Game of Thrones.

Efter att Game of Thrones hade sin sista säsong 2019 var det många fans som lämnades både besvikna och tomma. Sällan hade en så storslagen och välgjord serie synts i TV-rutan, och även om många är överens om att den blev sämre mot slutet saknas det faktiskt motstycke — tills nu.

Nu är det faktiskt dags igen, för den nya serien House of the Dragon kretsar nämligen kring Targaryen-släkten och utspelar sig under en tid när de har inte mindre än tio drakar under sitt förfogande; omkring 170 år innan drakdrottningen Danearys Targaryen föds.

Samma stil

House of the Dragon har precis samma stil och höga produktionsvärde som klassikern Game of Thrones, både på det dramatiska och det våldsamma planet — var alltså beredd på ganska blodiga fejder och storslagna scener.

Premiär på HBO

Det första avsnittet hade premiär på HBO Max den 22 augusti, och det andra avsnittet visas imorgon, den 28 augusti. Därefter får vi även fortsättningsvis ett avsnitt i veckan tills den första säsongens tio avsnitt är visade.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln