Veckans tips: Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones femte och sista äventyr kan nu beskådas i soffan.

Harrison Ford passerat 80 år är det kanske mer förvånande att det faktiskt kom en femte film än att denna film faktiskt blir den sista. Men kände du inte för att se Indys sista äventyr på bio i somras så har du nu till slut möjligheten att se den hemifrån. Eller på tunnelbanan. Eller i skidbacken. Eller.. ja, du fattar.

Indy blir än en gång indragen i äventyr när han, tillsammans med guddottern Helena, gör allt han kan för att förhindra att en antik mekanism med potential att förändra historien faller i orätta händer. Orätta händer är en än gång nazisterna, som vill förändra andra världskrigets utgång.

I regissörsstolen har man bytt ut Steven Spielberg mot James Mangold men Indiana Jones spelas naturligtvis fortfarande av Harrison Ford. Hans guddotter Helena spelas av Phoebe Waller-Bridge och nazistskurken Voller spelas av danske Mads Mikkelsen. I övriga roller ser vi både gamla och nya ansikten i John Rhys-Davies, Antonio Banderas, Toby Jones och Boyd Holbrook för att nämna några.

Filmen gick inte alls så bra på bio som många hade förväntat sig, och även om det kanske inte är den mest nyskapande filmen i historien så är det ändå ett välgjort och klassiskt matinéäventyr med både spänning och humor som Indy-fans kommer tycka om.

Indiana Jones and the Dial of Destiny finns att streama på Disney+ från och med idag, 15 december.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln