Veckans tips: Maktens ringar

Imorgon är det äntligen dags för premiären av Sagan om Ringen: Maktens ringar!

Streamingkriget är i full gång, och just när HBO Max har lanserat uppföljaren till Game of Thrones — som vi skrev om förra veckan — kommer nu konkurrenten Amazon Prime Video och lanserar Sagan om Ringen: Maktens ringar.

Det råder så klart inga tvivel om att slaget om tittarna är i full gång.

Tusentals år tidigare

Sagan om Ringen: Maktens ringar utspelar sig flera tusen år innan händelserna som vi tidigare har fått se i Peter Jacksons filmtrilogi, som börjades med Sagan om ringen: Härskarringen. Trots att det gått så lång tid betyder det dock inte att alla karaktärer är nya; exempelvis de odödliga alverna Galadriel och Elrond är med redan nu.

Seriens första säsong består av åtta avsnitt varav de två första har premiär imorgon, fredagen den 2 september. Därefter får vi ett avsnitt i veckan till säsongens final.

Första månaden gratis

För alla er som inte ännu har streamingtjänsten Amazon Prime Video kan jag tipsa er om att ni nu får första månaden gratis när ni registrerar er — så passa på.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln